Debuut bij de U19

oktober 20, 20220
Debuut 2
Met Matthé De Leyn en Rune Meyhui mogen twee jonkies zich opmaken voor hun debuut bij de U19. Als eerstejaars zetten ze meteen de stap van de nieuwelingen naar het hoogste niveau bij de junioren, waarbij ze allebei de tijd krijgen om zichzelf te ontdekken en hun talent te ontwikkelen.
Matthé De Leyn: “Het is een understatement te zeggen dat ik superhard uitkijk naar volgend seizoen. Begin dit jaar had ik gehoopt in 2023 de stap naar het performance team te kunnen zetten, maar evident is dat natuurlijk niet. Mijn seizoen verliep met ups en downs, met een podiumplaats op het Belgisch kampioenschap als hoogtepunt, maar de tegenslagen en blessures zullen me als renner ook sterker gemaakt hebben. Het was mijn eerste jaar bij de club, maar ik heb me heel goed geamuseerd; op naar meer van dat!”
Rune Meyhui: “Deel mogen uitmaken van het performance team U19 als eerstejaars is een mooie en grote stap, waar ik enkel maar heel blij mee kan zijn. EFC-L&R-AGS is een vaste waarde op het hoogste niveau, het zal er op aankomen rustig te ontwikkelen als renner, met een voorkeur voor het klimwerk en de ambitie om ook met de tijdritfiets aan de slag te gaan. Afgelopen jaar mocht ik al eens proeven van het klimproject van Belgian Cycling en ik kijk nu al uit naar het aantrekkelijke programma, in combinatie met mijn studies economie-wetenschappen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *